22 Mayıs 2012 Salı

Bugün Üç Ayların Başlangıcı


RECEB AYI ORUÇ, NAMAZ VE IBADETLERIHer kim haram aydan Persembe, Cuma, cumartesi olmak üzere üçgün oruçlu olursa kendisine tuttugu her gün için iki sene baska rivayete göre yediyüz yada dokuzyüz sene ibadet sevabi yazilir.
Receb ayindan bir gün oruç tutup, bir gece dahi ibadette bulunan herhangi bir Müslümana mutlaka Allahu Teala bir senenin tüm günlerini oruç, tüm gecelerini ihya sevabi yazar.
Receb istigfar, saban namaz, ramazan ise Kur’an ayidir.
Receb ayinin ilk gününü, ortasindaki günü ve son gününü oruçlu geçirmek tamamini tutmus gibi sevaptir.

RECEB AYININ ILK GECE VE GÜNDÜZ IBADETLERIReceb ayinin ilk gecesini ibadetle geçiren sabaha bagislanmis olarak çikar.
(Kalplerin öldügü günde recebin ilk gecesini ihya edenin kalbi ölmez. Allahu Teala onun üzerine basinin tepesinden hayirlari yagdirir, anasinin kendisini dogurdugu gibi günahlardan çikar ve günahkarlardan cehennemi hak etmis yetmisbin kisiye sefaatçi kilinir.)
Recebin ilk gününün orucu üç senenin günahlarina, ikinci günü iki senenin günahlarina, üçüncü günü bir senenin günahlarina kefarettir. Sonraki her gün bir aylik bagislamadir.
Recebi ilk gününü oruçlu geçiren kimseden cehennem gökle yer arasi kadar uzaklasir.
NAMAZI: her kim ilk gecesinde aksami kildiktan sonra; 1 fatiha, 1 ihlas ile 20 rekat namaz kilar ve 2 rekatta selam verirse onun sevabi Allahu Teala onu, cani,mali,ailesi sekilde sirati simsek gibi geçer.

RECEB AYININ ILK PERSEMBESIRecebin ilk persembesini oruçla geçireni cennete sokmak Allahu Teala üzerine bir hak olur.

Her kim ilk persembesini oruçla geçirir, sonra Cuma gecesi olan o gece aksamla yatsi arasi 12 rekat kilar, her rekatta 1 fatiha, 3 Kadir süresi, 12 kerede ihlas süresi ( her rekatta bu sürelerin hepsi okunacak) okuyup 2 rekatta bir selam verip namazi bitince
Oturdugu yerde 70 kere “Allahümme salli ala muhammedinnebiyyil ümmiyyi ve ala alihi ve sellim
Sonra secdeye kapanir 70 kere “ Sübbühun guddusün rabbül melaiketi verruh
Secdeden basini kaldirip oturdugu yerde 70 kere “ Rabbigfir verham vetecavez amma ta’lemü feinneke entel azizül a’zam”
Sonra tekrar secdeye kapanip 70 kere birinci secdede söyledigini okursa bittiginde Allahu Teala’dan muradini isterse dilegi muhakkak yerine getirilir. denizlerin köpükleri, kum taneleri, daglarin agirligi, yagmurlarin damlalari, ve agaçlarin yapraklari kadar fazla olsa da onun bütün günahlarini magfiret eder. Bu kisi hane halkindan 700 kisi hakkinda kiyamet günü sefaatçi kilinir.

Recebin ilk Cuma gecesinin namazindan gafil olmayin. O gecede namaz kilana Allahu Teala ve melekleri gelecek seneye kadar salatta bulunurlar. Allahu Teala kime salatta bulunursa o kisi dünyadan ancak imanla çikar.

RECEB AYININ ILK CUMASI ( REGAIB GECESI )Receb ayinin ilk cumasindan gafil olmayin. O gecenin üçte biri geçince göklerde ve yerde bir melek bile kalmayip hepsi Kâbe ve civarinda toplanirlar. O anda Allah onlara bir tecelli ile “ ey meleklerim! Benden dilediginizi isteyin.” Der. Onlarda “senden diledigimiz receb orucunu tutanlari bagislamandir” derler. Allahu Teala” mutlaka bunu yaptim” der.
Recebin ilk cumasi ögle ile ikindi arasi 4 rekat namaz vardir. Her rekatta 1 fatiha, 7 ayetel kürsi, 5 felak, 5 nas, 5 ihlas okunur. Selam verince
“ La havle vela guvvete illa billahil aliyyil azimil kebiril müteali.” Zikri okunur. Sonunda “estagfirullahe ve etübü ileyhi” diye 10 kere tevbe edilir.

RECEB AYININ 13.14.15. GÜNÜNÜN ORUÇLARIReceb ayinin onüçüncü gününün orucu 3bin sene, ondördüncü gününün orucu 10bin, onbesinci gününün orucu 13bin seneye denktir.

RECEB AYININ 15. GECESIHer kim recebin yari günü namusunu koruyarak ve malindan tasadduk da bulunarak, oruçlu ve zikir üzere geçirirse onun için cennetten baska bir karsilik yoktur.
Her kim recebin yari gecesinde (15. gecesi) 14 rekat namaz kilar, her rekatta 1 fatiha, 20 ihlas, 3 felak, 3 nas sürelerini okur; namaz bitince 10 kere salat, 30’ar kerede “Sübhanallah, Elhamdülillah, Allahu Ekber, La ilahe illallah” derse Allahu Teala ona sevaplarini yazmak, Firdevs Cennetinde kendisi için agaçlar dikmek üzere bin melek yollar. O geceye kadar yaptigi bütün günahlari siler, bir dahaki seneye kadar günah yazmaz, her okudugu harfe karsilik cennette ona kösk bina eder, her rekata karsilik cennette ona sehir verir .

RECEB AYININ 27. GECESIRecebte öyle bir gün var ki o günü oruçlu geçirip, gecesini, ibadetle kaim olan kisi zamandan yüz seneyi oruç, yüz seneyi de kiyamla (gece ibadeti) geçirmis gibi olur ki; o gün recebin bitmesine 3 gün kaladir.
Her kim recebin 27.günü oruç tutup o gün sadaka verirse Allahu Teala orucuna karsilik kisiye bin hasene, ikibin köle azadi yazar.
Her kim 27.gecesi 12 rekat namaz kilar her rekatta 1 fatiha ve1 tane Kur’an’dan bir süre okur her iki rekatta bir selam verir namazi o sekilde kilip sonra 100 kere
“Sübhanallahi velhamdülillahi vela ilahe illallahu vallahu ekber” diyip 100 istigfar, 100 defa salat okursa bu kisi herhangi istedigi bir duada bulunursa sabaha da oruca niyet ederse bir günah için dua etmemisse bütün dualari kabul olur.
Her kim 27. gecesi 2 rekat namaz kilip her rekatta 1 fatiha, 20 ihlas okur, namazdan sonra 10 selavat getirirse kalblerin öldügü günde onun kalbini diri tutar.

HER 10 GÜNDE 1 KERE KILINAN NAMAZBir imanli kisi 1 ile 10’u , 10 ile 20 arasinda,20 ile 30 arasinda 10’ar rekat olmak üzere ve her rekatta 1 fatiha 3 ihlas 3 kafirun sürelerini okursa mutlaka günahlari silinir, ayin tamamini oruç tutmus gibi olur, gelecek seneye kadar devamli namaz kilanlardan sayilmis olur. Kendisi için her gün Bedir sehidlerinden bir sehid ameli yükseltilir.

RECEB SERIF DUA,ZIKIR VE NAFILE IBADETERÜç aylar girince recebden baslayarak ramazan sonuna kadar su dua okunmalidir.
“ Allahümme barik lena fi recebe ve sa’bane ve belligna ramazan”

Her 10 gününün zikirleri: 100 kere
1 ile 10 arasi : Subhanel hayyil gayyum—10la 20 arasi : Subhanallahil ehadis samed
20 ile 30 arasi : Subhanallahi-r raufi
*--Recep ayinda sabah aksam her gün 70kere istigfarda bulunmak gerekir.
“ Allahümmegfirli verhamni ve tüb aleyye” istigfarini çekmelidir.
*--Her kim recep ayinda 1 kere bile ihlas süresin okursa elli senelik günahi silinir.
*--Bu ayda özellikle 27. günü sadaka vermelidir. Bin hasene ve ikibin köle azadi sevabi verilir.
*--Her kim receb ayinin basinda, ortasinda ve sonunda GUSL alirsa anasindan dogdugu gündeki gibi günahlarindan çikar.
*--Bu ayda dili muhafaza etmeli dedikodu – giybet etmeli, silahi rahim yapmali, hasta ziyareti yamali, yedirip içirmeli, fakir giydirmeli, yetime ikram etmeli ve Kur’an hatmi yapmalidir.
Kaynak

8 yorum:

  1. Canım Rabbim hayır ve ibadetle geçirmeyi nasip etsin öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. (derya)
    Amin Deryacım...
    Cümlemizin inşallah, sen de öpüldün...

    YanıtlaSil
  3. Rabbim üç ayları hakkıyla geçirmeyi nasip etsin.
    Bu güzel paylaşımın için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. (şenay)
    Amin cümlemizin inşallah...
    Güzel kızına öpücükler...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. çok güzel payşalaşım allah razı olsun

    YanıtlaSil
  6. (matrak_makara)
    Amin hepimizden inşallah...
    teşekkürler...

    YanıtlaSil
  7. Allah bir erkek evlat nasibetseydi adını kayra koyacaktık:)oğlunuz çok tatlı maşallah sağlıklı güzel günlerini görmenizi dilerim,paylaşımınızda çok değerli,bu ayları dolu dolu geçirebilelim inşallah,sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. (ehlikeyfchef)
    Bende hamileyken kız olsun erkek olsun adı Kayra olsun demiştim...
    hem kıza hem erkeğe konulan bir isim olduğu için...
    Ama erkeğe daha çok yakışıyor:)
    Teşekkürler...
    Ben de sevdiklerinizle mutlu bir ömür dilerim...
    Hayırlara vesele olur inşallah...

    YanıtlaSil

Değerli Düşünceleriniz İçin Teşekkürler...